2010. szeptember 7., kedd

Megvaaaaan :)

Ez még egyenlőre egy lépcsőfok, de nagyot kellett lépni :)
Tegnap megkaptuk a Férjem alias Győző mesterlevelének itteni honosíttatásáról az értesítést....vagyis elfogadták Őt mint a szakmájának a mesterét!
Kicsit bonyesz tudom, de azért nem volt ördöngösség, és nem volt szívatás, pedig ez ügyben veszedelmes vélemények láttak már napvilágot.
Nagyjából vázolom a lebonyolítást. Ja, és hogy ez miért is kellett???? Mert így kapunk jó sok plusz pontot a PR beadásakor!
Tehát első körben ki kell tölteni az NZQA honlapján a megfelelő online beadványt aminek a lezárásával együtt jó kis összeget ott kell hagyni, persze szintén online. Ez durván $800.
Aztán jelentkezik az ügyintéző e-mail-ben, hogy megkapta, köszöni, Ő lesz az ügyintéző, és még kell neki ez meg az. Beszereztük ezt meg azt, és szintén elküldtük neki. Ezután megint e-mail, hogy köszöni szépen, de még kell papír. Tulajdonképpen a beküldött igazolások igazolása. Bürokrácia, nem kell felkapni a vizet, hanem a lehetőségeinkhez mérten mindent be kell szerezni amit csak kérnek. Na innen kicsit bonyolódott a dolog, de mivel éppen kapóra jött, hogy otthon voltunk látogatóba, sikeresen beszereztük a beszerezhetetlennek tűnő papírokat :)
Siker!!!
Elküldtük, persze mindent fordíttatva, és hitelesíttetve!!!
Aztán két nap csend volt, kérdeztük, hogy ugyi odaért? Válasz gyors volt, persze, minden rendben, és a lehető leggyorsabban a seggére ver az ügynek.
Közben nézegettem az NZQA honlapján, hogy hol is tartunk, és komolyan mondom 2 nap alatt mindent lezavart az ember, és a zárás napján fel is adták az igazolást. MEGKAPTUK tegnap!!!
Nagyjából 4 hónap volt, persze közben az ügyintéző is elment szabira, és Mi is voltunk 1 hónapot.
Azt hiszem ha jobban igyekszünk a papírok összeszedésével legalább egy hónapot lehetett volna spórolni az időn.
Nagyon nagy az öröm, mert végre bele vághatunk a PR ügyintézésbe, ami nagy falat lesz :)
Majd erről is írok természetesen, igaz ez a blog nem kimondottan ilyen dolgok miatt született, de ha már történik valami érdekes és tanulságos, azért ezeket megosztom a szeretett nagyközönségemmel :))))))

2 megjegyzés:

  1. Szuper!!! Görögországban is kb. ilyen az ügyintézés, mindig utólag jut eszükbe valami, hogy még milyen papírok kellenek, azzal az "aprócska" különbséggel, hogy mindezt személyesen kellett volna megjárni, sort kivárni, ablaktól-ablakig átküldözgetve lenni vááá, bele se akarok gondolni!!! Éljen az internet!!!

    VálaszTörlés
  2. Itt mindent el lehet intézni neten!!! De tényleg szó szerint MINDENT! Ez nagyon pozitív dolog, mert Magyarországon sem mennek a dolgok csak személyesen, és persze bizonyos dolgokat magával kell vinnie az embernek ha eredményt akar elérni. Esetleg ismerni kell az ügyintézőt :)))

    VálaszTörlés