2010. május 28., péntek

Megyünk haza....de csak látogatni :)

Akkor még egy lépés hátra :)
Még valamikor januárban vettük meg a jegyeket, és hamarosan indulunk haza, itthonról látogatni.
Egy egész hónapra megyünk aminek a megszervezése, mivel négy gyönyörű ebet is tartunk, nem kis gondolkodás, és főleg nem kis összeg. Sikerült egyik itteni labrador tenyésztő barátunkkal lebeszélni a dolgot, aki még engedett is az árból, nem is keveset, de így is NZ$1600 a dolog anyagi része.Szerencsére a kajájuk benne van.
Meg ugye egy hónapig nem lehet a házat sem csak úgy itt hagyni, ezért a kiwi haverjainkat kértük meg, hogy heti 1 alkalommal jöjjenek, nézzenek körül. Na, ez annyira nem lesz drága, mert egy gulyásparty-t kértek, meg kapnak mellé bónuszt is Gundel palacsinta formájában :))
Mostan a lelki dolgok :)
Nekem nagyon vegyesek az érzelmeim a hazalátogatással kapcsolatban..............
Mennék is meg nem is! Azért döntöttük el, hogy hazalátogatunk, mert találkoztunk itt olyan családdal akik nem voltak otthon 5 évig, aztán egyszer csak hazaköltöztek, annyira elhatalmasodott rajtuk a honvágy.Pedig menő üzletük volt már, mindenük megvolt.Nem szeretnénk Mi is így járni, ezért teszünk egy próbát. Persze majd többet is, de lassan két éve vagyunk itt, és ha nagyon a lelkem mélyére nézek azért hiányzik sok minden.
Mindig megpróbálom az egyensúlyt megtartani, ami hiányzik az helyett valami mást találni.....
Eddig működött, és remélem nem zavar meg minket a látogatás, mert nagyon szeretünk itt élni.
Sokan azt mondják, hogy 1-2 hét után hiányzik Zéland, már alig várják, hogy visszajöjjenek.Ismerek olyat akit viszont ezek a látogatások tartanak "életben". Egész évben azért hajt, gürcöl, hogy aztán elköltse a pénzt az útra.Én ezt nem értem!!!! Hónapokat van otthon, és amikor jön vissza akkor sír.De visszajön!!
Azt hiszem az aki egyszer végre kitalálja, hogy mit is akar valójában annak nagy szerencséje van :))))
Hát...készülődünk, már kifosztottuk a $2 boltokat, és az Otarai piacot :)
Mindenkinek valami kis apróság vagy éppen nem apróság, eddig egészen jól megúsztuk, igaz már hónapok óta a Trademe-n is ezeket a kütyüket vesszük. Nem vagyunk nóóóóóómálisak :))))
Aztán onnan meg ide az itteni haveroknak.......többe kerül ez mint azt az ember előre kiszámolgatja.

Jó lenne már túl lenni rajta..................................................

4 megjegyzés:

  1. En szeretek hazajarni. Sok minden van ott, amit itt nem lehet potolni (baratok, rokonok). Mar akinek vannak es erdemes miattuk hazajarni. Mi ezek koze a szerencses emberek koze tartozunk.:)
    Jo itt Brisbane-ben, de meghalnek, ha azt mondanak, hogy nem mehetek haza tobbet. Jo utat nektek!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nagyon érdekes az életed! Különben a magyar klubbal valahogy mindenhol így járunk, akik külföldön élünk és ez nagyon sajnálatos:( Nem vagyunk egy összetartó népség és ez lesza végünk. A görögök fantasztikusan összetartanak külföldön, annak ellenére hogy "itthon" eszik egymást.
    A hazautazással is mindig ez a baj, rengeteg pénzbe kerül és előjön a dilemma: azért gürcöljön az ember, hogy hazajárjon majd és arra költse? A folytonos "figyelmességek" ide meg oda szép kis összeg mindig, azok, akiknek visszük, el sem tudják képzelni micsoda szervezésre van szükség.. Azért jó hazajárni.. Szóval írjál csak, mert nagyon érdekel!!

    VálaszTörlés
  3. Drága Ágica :)
    Irigyellek is azért amiért haza jártok, ezt nagyon őszintén gondolom :))))
    Ahogy közeledik a nap annál jobban keverednek a dolgok Bennem, de majd úgy indulok haza, hogy minden szép és jó lesz :)
    puszi Nektek

    ui.: majd megnézem Én aztat a Brisbane-t magamnak :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Ágni :)
    Örülök, hogy olvasol, Én már régóta olvasgatom a blogodat, nagyon jó!!!
    Hát, igen a pénz amibe ez kerül!! Nem elég a repülőjegy meg a sok apróság, és nem apróság amit az ember megvesz.Már nem is számoljuk, hogy mennyibe futja ez az egy hónapos hazaruccanás, de Én is azt remélem, hogy jó lesz, meg azt is, hogy annyira azért nem lesz jó........, hogy fájjon visszajönni :)

    VálaszTörlés