2009. július 24., péntek

ami a lányokkal történt azóta.......

ISKOLA :)
Ez így nagyon komolyan hangzik, de egy röhej az egész.Kory a nagyobbik lányom 12.-es a kisebbik Eszter 10.-es.Kötelező egyenruha, ami télen hideg, nyáron meleg és rettenetes fazonban lehet csak megvenni.Bumburnyák cipő, hordhatatlan, randa, rettenetes.Nem vehetnek fel rendes harisnyát, csak térdharisnyát, nem hordhatnak kabátot, csak egyenpulcsit.Semmi megkülönböztető karkötő, fülbevaló, egyebek.
Azért nem értem a dolgot, mert itt nagy hangsúlyt fektetnek az egyéniségek segítésére, sőt kimondottan minden kicsit is okosabb gyereknek külön órákat tartanak.Tényleg.....órák.
Reggel fél 8-kor ér ide a busz, mert ugye amerikásan iskolabusz van.9-kor kezdődik a suli és fél négyig ott vannak.Ebben az idő szakban van 2 nagyszünet.Van egy 1 órás és egy másfél órás.Akkor esznek, játszanak, neteznek, egyebek.
A tantárgyak....
Esztinek még vannak humán tárgyai, de nagyon gyér a dolog, viszont Korynak csak saját maga választott tárgyakat tanul.Van itt gyereknevelés, vállalkozói ismeretek, rajz 2 féle, matek, angol 2 féle.Eszti főzést tanul, földrajzot, valami biologia félét, matekot, angolt.
Unatkoznak a suliban, nem is kicsit.Kory egyetemre szeretne menni, és ehhez kreditek kellenek amiket vizsgákkal lehet megszerezni.Volt olyan matek feladat, ismétlem az egyetemre való bejutáshoz, hogy "pistinek van 5 tehene, józsinak 3 birkája és julcsinak 7 kakasa, mennyi állatuk van összesen.Na ez nagyon vicces:)))
De aztán azt mondják, hogy az egyetem viszont nagyon nehéz, de ehhez nem adnak semmilyen löketet.Sajnos a sulikban a gyerekek 16 évesen abbahagyják az iskolát, mert onnan már nem kötelező és a szülők pedig nem eröltetik a dolgot.Elmennek mindenféle gyorsétterembe, meg nagyáruházba képesítés nélkül eladónak, takarítónak.Terhesek lesznek már 16-17 évesen.
Nagyon sok a tudatlan fiatal, mert a szüleik is ezt csinálták és semmilyen segítséget, útmutatást nem kapnak otthonról.Mindenki él mint a gaz az út szélén, csak a mára gondolnak, senki nem mondja nekik, hogy késöbb is lesz élet és talán tanulni kéne.
Az Én gyerekeim a suliban csodaszámba mennek, nem csak azért amit otthonrol hoztak magukkal tudást, hanem azért is mert egyáltalán tovább akarnak tanulni.
Lehet, hogy sokkal gyerekközpotubbnak tűnik a tanítás, de mégis a gyerekek ellen van minden.
A szigor beteljesedik a kötelező egyenruha hordásánál és semmi többet nem foglalkoznak az átlag gyerekkel.
Én személy szerint már nagyon várom, hogy a középiskolát kijárják a gyerekek, és vége legyen az unalomnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése